top of page

Je papa of mama op de Intensive Care

Zoals jullie misschien in het nieuws hebben gezien kreeg mijn zwager, Sjinkie Knegt, begin januari een ernstig ongeluk met de houtkachel. Dit was een extreem heftige gebeurtenis voor de familie. Na een hele onzekere en heftige tijd mocht Sjinkie vorige week weer naar huis. Een mooi moment om mijn idee welke ik tijdens deze periode heb opgedaan met jullie te delen, ik zoek namelijk hulp!

Het idee.

Sjinkie belandde na het ongeluk op de IC, van alles was onzeker, mijn zus was veel daar en de kinderen mochten hem niet bezoeken. Het was heel gek voor de kinderen dat papa ineens weg was, en dat ze ook niet naar hem toe mochten. Van het ziekenhuis moesten we wel overal met ze over praten, maar toch bleek dat lastig te zijn. Kinderen zijn namelijk kinderen en zijn ook weer heel snel in hun eigen wereld. De oudste wilde er vooral niet over praten. Als ik met mijn zus sprak over hem dan jengelde ze door ons gesprek heen, zo van ik wil het niet horen. Na een paar dagen lag ik op bed en kon niet slapen, die dag daarop zou ik op mijn neefje en nichtje passen. Ik bedacht me wat ik voor ze zou kunnen doen.. Ik schreef een brief naar ze, uit naam van toverfee Phillenne. Toverfee Philenne is een fee die haar magische krachten gebruikt om kinderen te helpen waarvan een van de ouders in het ziekenhuis ligt. (Foto's van deze brief zie je onder aan de blog) Zo konden ze toch met elkaar communiceren. En, het zorgde er voor dat de oudste het leuker vond om er over te praten. Dit was fijn om de periode te overbruggen waarin ze hun vader niet mochten zien. Het ziekenhuis vond het een prachtig idee, en wilde graag mijn brief ook ontvangen zodat ze deze nog eens konden geven aan andere mensen. Ik vond het gek dat er nog niet zo iets bestond. Zo ontstond bij mij het idee om dit iets verder uit te werken, om nog meer kindjes in zo'n moeilijke tijd te kunnen helpen. De brief moet professioneler gemaakt worden en er moet een boek komen. De magische doos ondersteunde namelijk niet zoveel tijdens het verdere proces. Hoe bereid je een kind voor op de omgeving van een IC? Op dat papa of mama er heel anders uit ziet of dingen niet meer kan? Hoe maak je dit nou wat makkelijker en minder eng voor voor ze? Hoe kan je kinderen ondersteunen tijdens het gemis? De eerste versie van het boek is inmiddels af maar moet nu verder ontwikkeld worden. Het eerste boek wordt een prentenboek voor de leeftijd 1,5 t/m 6 jaar. Ik heb gekozen voor een fantasieverhaal over een dier, waardoor het thema niet al te zwaar wordt en toe te passen is bij ieder ongeluk of ziekte. Met dit boek wil ik graag kinderen voorbereiden op en ondersteunen tijdens de verschillende fases van zo'n ziekteproces.

Ik zoek hulp voor:

- De tekeningen in het boek. IK ZOEK EEN ILLUSTRATOR.

- Mensen die ideeën of tips hebben over pedagogische zaken

Helaas staan we op dit moment nog helemaal aan het begin van dit idee en kan ik je niet DIRECT betalen voor het werk dat je verricht. Het gaat dus om een (in eerste instantie) vrijwillige klus.

Wel is het misschien een mooie kans voor een (beginnende) illustrator die aan dit initiatief graag zijn of haar naam koppelt.

Foundation/stichting

Het is de bedoeling dat we een foundation op gaan richten voor kinderen in deze situatie. De foundation voorziet ziekenhuizen van pakketten met een brief, doos en boek die zij mee kunnen geven aan ouders. De foundation zal moeten gaan draaien op giften van bedrijven of consumenten. Ook is het de bedoeling om het boek commercieel te gaan verkopen. Daarnaast zullen we gaan crowdfunden en zullen we ook op die manier een geldstroom creëren. Het is dus zeker de bedoeling dat je uiteindelijk betaald zal worden voor je werk, wel is het voor ons belangrijker dat je dit gewoon heel graag wilt doen omdat je het een prachtig initiatief vind.

Uitgeverij.

Ook zijn wij op zoek naar een uitgeverij die mee wil werken aan ons initiatief op basis van sponsoring. Ook hierover zijn specifieke afspraken te maken.

Zeg het voort!

Mocht jij mensen kennen die ons kunnen of willen helpen dan komen we graag in contact! Delen van dit bericht wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Contactgegevens

info@metsav.nl


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page