top of page

Cursus zwangerschapsyoga

De zwangerschapscursus van SAV is een reeks van 10 lessen waarbij je niet alleen yogahoudingen (kracht en ontspanning) en ademhalingsoefeningen doet, maar ook informatie over je zwangerschap, het bekken en de bevalling ontvangt.

Deze cursus draagt bij aan een fit en soepel verloop van je zwangerschap en bereidt je fysiek en mentaal goed voor op je bevalling. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je natuurlijk wel wat extra ondersteuning gebruiken.

 

Inhoud van de lessen:

We behandelen diverse onderwerpen in de lessen. Voorbeelden hiervan zijn: 

 • Bekken en de bekkenbodem (bekkeninstabiliteit)

 • Conditie en kracht (fitness en yogaoefening) tijdens je zwangerschap

 • Ademhaling (tijdens de voorweeën en weeën)

 • Oefeningen voor het versterken van je houdingspieren

 • Rug- nek- en schouderklachten tijdens de zwangerschap

 • Ontspanning bij o.a. harde buiken en meditatie-oefeningen

 • Hypnobirthing voor een voorspoedige bevalling. Ook bij stressklachten en angst voor pijn tijdens de bevalling.

 • Bevallingshoudingen

 • Partneravond/ochtend 1 x (een actieve informatie-avond van 1 uur waarin de partner (of een andere begeleider) leert hoe hij/zij de vrouw kan bijstaan tijdens de bevalling door o.a. het leren van aerial massage, rebozo en bespreking van eventuele pijnbestrijding door begeleiding van Hypnobirthing. Wees gerust, het is zeer praktisch, geen zweverige pufclub en de partners doen geen yogahoudingen.

 • Vormen van yoga die we gebruiken: Aerial Yoga, Myofascial Yoga (Yoga met massageballen), Yin yoga, Hatha Yoga, Yoga Nidra en Pilates. 

Terugkomdag – Baby Yoga en Massage

Binnen het pakket valt 1 terugkomdag, zodat we elkaar allemaal nog eens zien na de bevalling. Bij baby-yoga doe je op een speelse manier allerlei oefeningen met je baby. Deze oefeningen zijn erop gericht om de soepelheid en bewegelijkheid van je baby te stimuleren. Je leert tijdens deze workshop ook hoe je je baby fijn kunt masseren. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden rustiger zijn, dieper slapen en een betere spijsvertering ervaren en dus minder krampjes hebben. Ook krijg je tips over krampjes, slapen, huilen, wennen aan je baby en het vinden van een dagritme. Deze workshop is onderdeel van het zwangerschapspakket en is voor ouders/verzorgers van baby’s tussen de 6 weken en 4 maanden oud.

Uit hoeveel lessen bestaat de cursus zwangerschapsyoga?

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen waarvan 7 zwangerschapsyoga (combinatie van kracht en ontspanning) en informatie, 1 partner les en 2 Hypnobirthing lessen. Daarnaast organiseren we 1 terugkomdag gevuld met babymassage en babyyoga.

 

Het is een doorlopende cursus, wat betekent dat alle lessen om de 10 weken herhaald zullen worden, inclusief de partner les. Je mag dus op elk moment instromen. Je krijgt dus, ongeacht wanneer je instroomt (wanneer je elke week komt) altijd alle onderwerpen. Privéles kan je naar keuze volgen. We bieden een voordeel pakket aan van 5 lessen.  

Wij bieden twee pakketten aan:

Groepsverband zwangerschapsyoga 10 lessen + terugkom dag €165,-

Groepsverband zwangerschapsyoga 5 lessen + terugkom dag €105,-

Privé cursus zwangerschapsyoga aan huis 5 lessen €275,-

Losse les zwangerschapsyoga in groepsverband €17,50

  

Op welke dag kan ik deze zwangerschapscursus volgen?

Groepsverband cursus:

 • Woensdagavond 18:30 tot 19:30 uur

Privé cursus: 

 • In overleg op een zelf gekozen dag en tijdstip

  

Waar wordt deze cursus gegeven?

Adresdinsdag: Leeuwarderstraatweg 54, Heerenveen

Wanneer kan ik beginnen met deze cursus?

Je mag op elk gewenst moment in je zwangerschap instromen. De meeste zwangeren starten tussen de 14 en 25 weken zwangerschap. Maar eerder of later instromen kan uiteraard ook.

Na 30 weken zwangerschap kan je nog steeds starten met de cursus, maar kies dan voor een of meerdere privéles(sen) van € 60,- of ga voor het complete pakket van 5 lessen. (incl. een les in Hypnobirthing). 

 

Kan ik ook eerst een kennismakingsles kiezen?

Ja, hiervoor kun je een losse les boeken (€17,50) Mocht je daarna kiezen voor een pakket dan kunnen we de proefles hiermee verrekenen.

 

Hoe kan ik mij aanmelden?

Dit kan via ons boekingssysteem. Wanneer je op onderstaande button klikt dan opent deze automatisch. Hier kun je een proefles of pakket kopen waarmee je je zelf kunt aanmelden voor de lessen. Het 10 lessen pakket is 11 weken geldig. Omdat de lessen vaak vol zitten, hanteren wij meestal een wachtlijst. Het is daarom aan te raden eerst via de mail met ons contact op te nemen. Wij kunnen je dan laten weten per welke datum je kunt starten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie Cursus zwangerschapsyoga.

 

Inschrijven.

Inschrijven gaat via www.momoyoga.com/sav

Hier maak je een account aan zodat wij de juiste gegevens van je hebben.

 

Betaling.

Via momoyoga schaf je ook je pakket van 5 of 10 lessen aan.

Wij schrijven je dan handmatig in voor de afgesproken 5 of 10 data's. Dit hoef je niet zelf te doen. 

 

Duur.

De zwangerschapscursus start op een door jou gekozen datum en duurt daarna 5 of 10 weken. De cursus is geldig voor 5 of 10 weken. 

 

Gemiste lessen.

Afmelden voor de les moet via Savannah. 0654977994.

Een gemiste les kan ingehaald worden in een van de reguliere lessen van Savannah (bespreek dit eventueel met Savannah). 

Een gemiste les kan een jaar bewaard worden, deze kun je dus ook gebruiken na de bevalling. 

 

Vroegtijdig opzeggen.

Wanneer het je niet lukt de gehele cursus af te maken kun je het overgebleven tegoed elders bij SAV besteden. Je kunt dit een jaar lang bewaren en gebruiken voor yoga, personal group training of SUP lessen.

 

Vragen.

Vragen over de inhoud van de les kunnen gesteld worden aan de cursis leidster. (Allysa 0646590181). 

Administratieve vragen gaan via Savannah 0654977994.

bottom of page