top of page
Black White Elegant Feminine Fashion Brand Logo (Blogbanner) (1).png

Modern Pilates is een uiterst effectieve full-body workout die is ontworpen om alle belangrijke spiergroepen te versterken en te definiëren in slechts 45 minuten - waardoor je je sterker, langer en energieker voelt.

 

Met de nadruk op ademhaling, uitlijning en kernkracht worden de oefeningen. Het werken aan elke spiergroep gecontroleerde bewegingen creëert een low-impact, high-intensity workout die effectief en transformerend is. Doelbewuste cardio-uitbarstingen stimuleren de circulatie en bevorderen een dieper gevoel van lichaamsbewustzijn. Bouw sterke, slanke spieren op die definitie toevoegen, geen volume.

 

Tijdens de modern pilates lessen maken we gebruik van verschillende vormen van pilates waaronder:

 

Klassieke Pilates

Klassieke Pilates, ook bekend als Contrology, is de oorspronkelijke vorm van Pilates die is gebaseerd op een reeks oefeningen. Deze oefeningen zijn zorgvuldig ontworpen door Joseph Pilates en volgen stappen in een bepaalde volgorde. Het begint bij de basisoefeningen en leidt geleidelijk naar meer gecompliceerde oefeningen. De naadloze overgang van de ene oefening naar de andere en de volgorde zijn de kernconcepten achter klassieke Pilates. Klassieke Pilates wordt zowel op de mat als op reformers gedaan.

 

Contemporary Pilates

Contemporary Pilates, ook bekend als hybride Pilates, betekent het opnemen van verschillende andere soorten oefeningen in klassieke Pilates. Hedendaagse Pilates = klassieke Pilates + aanvullende training van andere oefencategorieën. Andere categorieën kunnen yoga, fysiotherapie, aerobics, aerials, enz. omvatten. Ook wordt klinische Pilates als een onderdeel van hedendaagse Pilates.

 

In tegenstelling tot klassieke/traditionele Pilates, die een strikte volgorde van stappen en oefeningen volgt, wordt Contemporary Pilates aangepast aan de behoeften, lichaamstypes, levensstijlen en fysieke toestand van de gebruiker. Veel Pilates-instructeurs gebruiken verschillende hulpmiddelen zoals stretchbanden, rollers, dumbbells, ringen, blokken, etc.

 

Barre

Barre is een workout techniek die bewegingen uit Pilates, Ballet en Yoga combineert. Het is een krachttraining waarbij je alle spiergroepen aanspreekt door kleine bewegingen met veel herhalingen.

Aerial Pilates is een samensmelting van Pilates en Aerial Silks. De stoffen hangmat is bevestigd aan een lus, die ongeveer 3 tot 4 voet boven de grond wordt opgehangen en creëert een opzettelijk instabiele omgeving om je Pilates-praktijk uit te dagen.

 

Aerial Pilates

Aerial Pilates is een samensmelting van Pilates en Aerial Silks. De stoffen hangmat is bevestigd aan het plafond en hangt ongeveer 3 tot 4 voet boven de grond.

 

De combinatie zorgt voor een leuke, uitdagende workout die anti-zwaartekrachtvoordelen met zich meebrengt, zoals decompressie van de wervelkolom en gewrichten, verhoogde rek en verlenging en opbouw van de kernkracht.

 

Door verschillende elementen uit flexibiliteitstraining, yoga, krachttraining en ook luchtacrobatiek te halen, is het niet alleen een leuke manier om gewicht te verliezen en fit te blijven, maar ook een uitstekend trainingshulpmiddel voor atleten, met name degenen die revalidatie nodig hebben.

 

Stott Pilates

Stott Pilates is gebaseerd op twee belangrijke principes.

 

1. Het herstellen van de oorspronkelijke kromming van de wervelkolom.

2. Het beschermen, opnieuw uitlijnen (in geval van letsel) en verbeteren van de conditie van de spieren rondom de gewrichten.

Stott Pilates is nuttig voor iedereen met pijn, een operatie of letsel heeft aan de wervelkolom, nek, rug en schouders.

 

Wat is het verschil tussen Stott Pilates en Pilates?

In de klassieke Pilates ligt de focus op een vlakke rug tijdens het sporten, terwijl de workouts van Stott Pilates zijn ontworpen om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te herstellen. Met andere woorden, Stott Pilates is ontworpen om de originele kromming van de wervelkolom te ondersteunen en te herstellen. Een ander verschil tussen Stott Pilates en klassieke Pilates is dat veel oefeningen van Stott Pilates zijn ontworpen om gebruik te maken van hulpmiddelen zoals stretchbanden, oefenballen, gewichten (dumbbells), ringen, enzovoort. Terwijl basis-Pilates geen van dergelijke hulpmiddelen vereist.

 

Winsor Pilates

Ontwikkeld door Mari Winsor benadrukt Winsor Pilates ademcoördinatie en richt zich op de "band van energie", oftewel het middelste gebied van je lichaam (buik) om gewicht te verminderen. Het omvat ook andere klassieke Pilatesoefeningen. De ademhalingsoefeningen zijn ontwikkeld om het zuurstofniveau in het bloed te verhogen. Het verbetert ook de werking van de buikspieren en verhoogt de stofwisseling, wat uiteindelijk het proces van gewichtsverlies versnelt.

 

HIIT Pilates

HIIT Pilates combineert de principes van High-Intensity Interval Training (HIIT) met de kernprincipes van Pilates. Deze dynamische training combineert snelle, intensieve oefeningen met gecontroleerde Pilates-bewegingen. Door afwisseling tussen periodes van intense activiteit en korte rusttijden wordt de hartslag verhoogd en worden verschillende spiergroepen uitgedaagd. HIIT Pilates verbetert niet alleen de cardiovasculaire gezondheid, maar versterkt ook de kernspieren en bevordert flexibiliteit. Het is een effectieve manier om zowel kracht als uithoudingsvermogen op te bouwen.

 

Step Pilates

Step Pilates integreert elementen van Pilates-oefeningen met het gebruik van een verhoogd platform, bekend als een 'step'. Deze combinatie zorgt voor een gevarieerde en uitdagende training. Door de verhoogde hoogte wordt de intensiteit van de oefeningen verhoogd, waardoor je spieren meer worden uitgedaagd. Step Pilates richt zich op het verbeteren van de algehele lichaamskracht, het vergroten van de cardiovasculaire fitheid en het bevorderen van stabiliteit en balans.

Black White Elegant Feminine Fashion Brand Logo (Blogbanner) (2).png
DSC05427.jpg
DSC05185.jpg
bottom of page