top of page

Einde van het seizoen...

Wow! Heb ik het even knetter druk gehad de afgelopen weken. In juni had ik van alles in mijn agenda staan. Inmiddels is het seizoen bijna afgelopen waardoor het weer wat rustiger wordt. De maand augustus heb ik vakantie, en ga ik niets voor mijn bedrijfje doen. Het leek me leuk om nog even van me te laten horen voordat ik ‘uit de lucht’ ga. Waar heb ik het eigenlijk zo druk mee gehad?

Outdoor yoga op zondag.

Zondag heb ik de laatste les van de 6 weekse yoga reeks in de buitenlucht gegeven. Wat was dit leuk om te doen, en wat was het een succes! Veel animo voor de reeks maar ook voor de losse les met lunch. Buiten lesgeven is anders, maar uniek. Zo zijn er buiten veel meer afleidingen waardoor het soms een grotere uitdaging is om bij jezelf te blijven. Voor beginnende Yogi's kan dat soms lastig zijn. Gelukkig hebben we het erg getroffen met het weer. Slechts één keer hebben we gebruik moeten maken van de overkapping. Ik ben erg blij met de vele positieve reacties, veel mensen hebben de lessen heerlijk gevonden en vroegen al wanneer de volgende reeks gaat starten. Nou, waarschijnlijk volgend jaar!

Extra Yogalessen in Heerenveen.

Door het vertrek van mijn werknemer in Heerenveen kreeg ik er eind mei ineens een aantal lessen bij. Het was voor mij heel moeilijk om er voor te kiezen om de lessen in Heerenveen alleen te gaan draaien. Echter merkte ik al snel de kracht van keuzes maken op. Natuurlijk was het even pittig om zoveel lessen te draaien maar het doet me echt heel goed. Het voelt nu goed. Het is belangrijk voor mij dat ik een band opbouw met de mensen die bij mij komen. Ik wil dat iedereen zich gesteund en welkom voelt. Gelukkig heb ik de afgelopen weken gemerkt dat dit het geval is. M’n leden zijn open naar mij, naar elkaar en delen ervaringen. Ik begin de personen en de persoonlijkheden van een ieder te ontdekken en probeer zo voor iedereen een passende les te geven waar ze ook in het dagelijks leven mee verder kunnen. Wat heeft diegene nu van mij nodig? Dat ik iets bij mag dragen aan een ander zijn proces, dat is toch geweldig!

Vitaliteitsplan.

Ik werk op dit moment hard aan een vitaliteitsplan. Het wordt een maandprogramma waarmee we je proberen te inspireren een gezonde leefstijl te ontdekken die voor jou werkt en welke je kunt volhouden. We geven tips en tricks op het gebied van voeding en sport. Hiervoor heb ik samen met Yenny filmpjes gemaakt in de studio in Heerenveen. (En oooh wat was dit zwaar haha!!) Meer informatie over dit programma volgt in september.

Dansen.

Maar juni was bij uitstek de dansmaand. Ik heb nooit zoveel danslessen gegeven als deze maand. Het begon natuurlijk met onze eerste danswedstrijd. Eerder deden we alleen mee aan voorstellingen, maar omdat het jazz dansfestijn in juni niet doorging had ik dit last minute voor de meiden geregeld. Ze hadden zich namelijk erg verheugd op nog een optreden. Ik zelf vond het een beetje spannend, want ik houd niet zo van wedstijden en competitie. Maar goed.. het hoort er ook een beetje bij! Achteraf ben ik heel blij dat ik de meiden heb opgegeven want wat hebben ze allemaal een leuke dag gehad. Er waren hele goede teams en workshops van bekende dansers, de meiden hebben echt genoten. Ik heb de hele dag veel stralende gezichten gezien. En dat we geen prijs hebben behaald dat waren ze al snel vergeten.

In juni heb ik ook een dans in elkaar gezet voor groep 1 en 2 van de Paedwizer, daarnaast heb ik aan vrijwel alle klassen van het Klimmerbled een dansles gegeven. Ik had niet verwacht dat daar zoveel tijd in ging zitten maar WOW! wat was het leuk om al die kinderen kennis te laten maken met de dansstijlen die ik in hun dorp geef. Niet alleen de meiden maar ook de jongens waren erg enthousiast.

Voor de vakantie gaf ik ook nog een proefles, en wat een opkomst! De hele zaal stond ineens vol met meiden (en een paar jongens!) die de les op school zo leuk hadden gevonden dat ze dat nog wel eens wilden doen.

Zaterdag 7 juli heb ik het dansseizoen afgesloten met een hele dag vol optredens. ’S ochtends mochten de meiden in Sint Nicolaasga optreden op de markt. Er kwamen best veel mensen kijken en wederom positieve reacties. ‘S middags en ‘s avonds stond de eindvoorstelling in Oudehaske gepland. Een uitvoering met alle groepen van de vereniging. Ik had daarom niet alleen de verantwoordelijkheid over dans maar ook over peuter en kleuter gym. 30 peuters en 30 dansende meiden. Het was echt heel druk. Gelukkig heeft mijn collega Wilma de peuters zoveel mogelijk in toom gehouden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ze waren zenuwachtig, voor hun optreden, natuurlijk! Ik liep rond als kip zonder kop om er voor te zorgen dat alles een beetje liep. Wilma en ik waren ‘s middags beide thuisgekomen met de woorden: ‘het wat helemaal niet leuk!’ zo druk was het voor ons. Ik zag zelfs een beetje op tegen de avond voorstelling. Gelukkig ging deze veel beter en waren de kinderen wat rustiger. Daardoor kon ik er zelf ook wat meer van genieten. Aan het einde van de dag was ik helemaal kapot maar kon ik wel lachen om alle hectiek van de middag. Het was een hele drukke maar geweldige dag!

Terugblik.

Als ik terug kijk op dit seizoen verbaas ik me over de groei die iedereen die bij mij op les zit heeft doorgemaakt. Is dat nou een kind van 3 die voor het eerst over een balk durft te lopen, een meid die ineens vol zelfvertrouwen op het podium staat of een dame van 67 die veel meer kracht en controle ervaart door de pilates lessen. Jong of oud, het maakt niets uit. Je bent nooit te jong of te oud om te leren!

Het meeste verbaas ik me over mijn eigen groei. Twee jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik zo’n maand als deze vol zou kunnen houden, sterker nog.. ik had het gevoel dat ik nooit meer een hele dag weg zou kunnen zijn. En nu is alles compleet veranderd. Ik kan weer dingen doen zonder angst. Wat voor een ander de normaalste zaak van de wereld is, dat is voor mij zo waardevol. En dat maakt mij ontzettend dankbaar. Ik voel me stabieler dan ooit. Alles lijkt veel makkelijker, veel minder zwaar. Ik ben tevreden en dat voelt zo fijn! De gedragspatronen die ik heb moeten veranderen om mezelf beter te voelen worden langzamer de hand eigen. Keuzes maken die mezelf ten goede doen voelt nu heel goed, ik voel me daarbij niet meer schuldig richting anderen. Ik heb super veel zin in het nieuwe seizoen! Om zelf verder te groeien als docente en om anderen te laten groeien!


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page