top of page
DSC05185.jpg

In onze "Dynamic - Master Your Body" lessen willen we je helpen je lichaam te beheersen. Ontdek het plezier van fysieke inspanning Onze Classic Pilates lessen bieden een diepgaande ervaring waarbij we ons richten op de klassieke technieken ontwikkeld door Joseph Pilates zelf. Bij ons ligt de nadruk op het versterken van je kern, het verbeteren van je flexibiliteit en het bevorderen van een gezonde houding, allemaal met een zorgvuldige focus op de juiste techniek.je deelneemt aan dynamische workouts zoals krachttraining, pilates en infrarood training (TMF). Hier zul je je energiek voelen en jezelf uitdagen om je fysieke grenzen te verleggen. Word de meester van je eigen lichaam en voel hoe je hart letterlijk beweegt tijdens deze krachtige sessies.

Gebruik van de diepliggende buikspieren: In onze Classic Pilates lessen leggen we de nadruk op het activeren van de diepliggende buikspieren, ook wel bekend als de transversus abdominis. Deze spieren fungeren als een natuurlijk korset en zorgen voor stabiliteit en ondersteuning van je rug en wervelkolom tijdens de oefeningen. 

Juist gebruik van de bekkenbodem: De bekkenbodem speelt een cruciale rol bij stabiliteit en controle van de lage rug en het bekkengebied. Onze deskundige instructeurs zullen je helpen bij het begrijpen en activeren van deze belangrijke spiergroep, wat bijdraagt aan een betere lichaamsbewustzijn en bekkenstabiliteit.

Samenwerking tussen spiergroepen: Tijdens onze Classic Pilates lessen leer je hoe verschillende spiergroepen samenwerken om harmonieuze en functionele bewegingen te creëren. Een goede samenwerking tussen de kernspieren, de bekkenbodem, de diepliggende buikspieren en andere spiergroepen bevordert een betere lichaamsbalans en bewegingsefficiëntie.

Ademhaling: Tijdens onze Classic Pilates lessen leer je bewust adem te halen terwijl je de oefeningen uitvoert. We moedigen je aan om je ademhaling te synchroniseren met de bewegingen. Een juiste ademhaling zorgt voor een correct gebruik van de kernspieren, een betere zuurstoftoevoer naar je spieren en helpt bij het bevorderen van ontspanning en focus.

Flexibiliteit en mobiliteit: Naast het opbouwen van kracht, besteden we ook aandacht aan het vergroten van flexibiliteit en mobiliteit. Onze Pilates-oefeningen zijn ontworpen om je spieren op een veilige manier te rekken en je bewegingsbereik te verbeteren. Hierdoor verlichten we spanning in het lichaam en vergroten we je algehele flexibiliteit.

Uitlijning: Een correcte uitlijning van het lichaam is van cruciaal belang bij Pilates. Onze deskundige instructeurs begeleiden je bij het vinden van de juiste uitlijning van je wervelkolom, heupen, schouders en andere gewrichten. Door bewust te werken aan uitlijning, bevorderen we een gezonde lichaamshouding en verminderen we het risico op blessures.

Individuele begeleiding: Bij onze studio geloven we in de kracht van persoonlijke begeleiding. Onze instructeurs staan klaar om je te helpen met technische correcties en individuele aanpassingen om ervoor te zorgen dat je elke oefening op de juiste manier uitvoert. Op deze manier zijn de lessen altijd toegankelijk voor iedereen.

Bekijk al onze pilates lessen in Heerenveen op ons actuele rooster. 

Black White Elegant Feminine Fashion Brand Logo (14).png
DSC05258.jpg
Black White Elegant Feminine Fashion Brand Logo (16).png

Tijdens onze "Tighten and Tone" pilates lessen stimuleren we vooral de Slow twitch spiervezels, ook wel bekend als Type I spiervezels. Deze spiervezels zijn verantwoordelijk voor langdurige en uithoudingsgerichte activiteiten. Deze lessen helpen bij het versterken en vormgeven van de spieren, wat resulteert in een strakker en getoner uiterlijk. 

Tijdens onze lessen maken we gebruik van gevarieerde oefeningen om je spieren effectief te versterken en te vormen. We richten ons niet alleen op grote spiergroepen, maar ook op dieperliggende spieren om een algehele toning te bevorderen.

De voordelen op een rij:

  • Kracht en toning: 

  • Toename van uithoudingsvermogen: 

  • Verbeterde spierdefinitie:

  • Minder belasting op gewrichten

DSC05180.jpg
Pilates oefenen op een hervormer
Ik ben nu al een aantal jaren lid bij SAV, het leukste aan deze studio vind ik de verscheidenheid aan lessen, zo past er altijd iets bij je niveau en behoeftes. Mocht de pilates op woensdagavond mij een keertje niet passen dan stroom ik gemakkelijk eens even bij de yin yoga of de mix yoga les.

Daarnaast doe ik ook met veel plezier mee aan de small group training en de infrarood training, iedere week worden we daar weer opnieuw uitgedaagd wat betreft de verschillende kracht oefeningen. Daarnaast zijn de Sup lessen in de zomer ook echt een aanrader.

Naast de fijne locaties, schone ruimtes en fijne sfeer zijn de docentes zeer professioneel en dagen ze iedereen op de juiste manier uit!

Mocht je dus op zoek zijn naar een studio in Heerenveen en omgeving, dan is SAV zeker een aanrader!
Black White Elegant Feminine Fashion Brand Logo (18).png

Alexa Young, CA

bottom of page