top of page

Hot Chakra and Aroma healing

In deze les leer je alles over de 7 chakra’s en waar ze voor staan. Tijdens de lessen nemen we de tijd om deze doormiddel van oefeningen en olieën terug in balans te brengen.

 

Na deze cursus heb je veel kennis opgedaan over chakra’s en essentiële olieën en hoe je deze kunt inzetten voor je persoonlijke gezondheid. Je zult meer balans ervaren tussen lichaam, geest en ziel. Ook ontdek je waar voor jou eventuele blokkades liggen en hoe je deze kunt behandelen.

 

Om het reinigende effect van de healing te ondersteunen eindigen we iedere les met een passende vitamine shot gevuld met groente, fruit en kruiden passend bij het centraal staande chakra. Daarnaast worden alle lessen van deze cursus gegeven in een verwarmde ruimte van ongeveer 35 graden.

 

Meer informatie over de inhoud van de cursus:

 

Aroma healing.

De essentiële oliën helpen je om tijdens de yogales in een diepere verbinding te komen met jezelf. De houdingen in combinatie met de oliën kunnen ondersteunen bij het genezen van lichaam, geest en ziel. Je ervaart de krachtige helende energie die elke plant biedt. Essentiele oliën helpen ons namelijk lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Zo kan een olie je bijvoorbeeld helpen om meer in het moment te zijn of je spieren beter te ontspannen.

 

Tijdens de cursus leer je over de kracht van iedere olie/plant en waar je deze het beste voor kunt inzetten.

 

Chakra healing.

Chakra healing richt zich net als aromatherapie op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel. Chakra healing kan je zien als het vinden van hormonale balans in het fysieke lichaam. 

 

Vaker wel dan niet, kan emotioneel leed worden gekoppeld aan een bepaald chakra. Dat is de reden dat wanneer we verdriet voelen, het zich vastzet in bepaalde delen van ons lichaam, bijvoorbeeld als pijn in de borst of rug. Chakra- oefeningen die zich richten op het openen en in balans brengen van je energiecentra kunnen ondersteunen bij het verwerken van ongemakkelijke gevoelens en het hebben van een vitaal leven.

 

Om het reinigende effect van de healing te ondersteunen worden alle lessen van deze cursus gegeven in een verwarmde ruimte van ongeveer 35 graden. Dit zijn hiervan de voordelen:

 

Immuunsysteem

Hot yoga zal je immuunsysteem verbeteren en de bloedsomloop stimuleren. Je lichaam reageert op de warmte en de kou wanneer je afkoelt. Vervolgens maakt je lichaam antistoffen aan. Je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.

 

Afvalstoffen afvoeren

Je lichaam reageert flink op de warmte. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je gaat zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Dit werkt reinigend en is gezond is je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook echt sterker van. 

 

Conditie verbeteren

Je krijgt een betere conditie dan bij het beoefenen van dezelfde vorm van yoga in een gewone niet verwarmde ruimte. Het beoefenen van yoga in een verwarmde ruimte is zeer intensief. De hitte zal ervoor zorgen dat je hart sneller gaat kloppen om je lichaam af te koelen. En een hogere hartslag betekent een betere cardiotraining dan in een gewone niet verwarmde ruimte.

 

Long capaciteit verbeteren
Voor je gevoel denk je dat je moeilijker adem krijgt in een verwarde ruimte echter deze warmte geeft je juist de mogelijkheid om je longen te trainen om meer lucht vast te kunnen houden.  Een diepere ademhaling dwingt je juist om meer en dieper adem te halen dan normaal. Waardoor er meer zuurstof in de bloedstroom terechtkomt en tevens de andere organen worden bereikt.

 

Spieren en gewrichten ontspannen
Een verwarmde ruimte maakt het voor de spieren eenvoudiger om te ontspannen. De warmte maakt het mogelijk om je spieren verder en eenvoudiger op te rekken dan in een normale niet verwarde ruimte.

 

bottom of page